• Snabba leveranser i hela Sverige - Fri frakt över 995 kr 

Frysta räkor

På denna sida har vi samlat våra räkor, du hittar allt från traditionella räkor till stora scampiräkor. De flesta är dessutom miljömärkta. Gemensamt för alla är att de levereras frysta. Se nedan.

Räkor är en favorit världen över, kända för sin delikata smak och mångsidighet i köket. Från små sötvattensarter till de jättelika havsräkorna erbjuder de en kulinarisk upplevelse som tilltalar såväl den enkla hemmakocken som den mest erfarna restaurangkocken. Oavsett om de serveras som en elegant förrätt, en del av en smakrik huvudrätt, eller som ett läckert tilltugg, är räkor en klassiker i många kök.

Frysta räkor ger garanterad fräschhet

Våra räkor levereras frysta för att säkerställa optimal kvalitet och hållbarhet. Genom att frysa in räkorna direkt efter fångst, behåller vi deras fräschhet, smak och näringsämnen. Denna process gör att våra kunder kan uppleva den finaste kvaliteten oavsett säsong.

Detta tillvägagångssätt är inte bara bra för smak och kvalitet, det är även ett sätt att bevara hållbarheten inom fiskeindustrin genom att minska matsvinnet och erbjuda en mer bekväm produkthantering för slutanvändaren. 

Vad är MSC räkor?

MSC-räkor kommer från fiskerier som är certifierade enligt Marine Stewardship Council (MSC), en internationell, icke-vinstdrivande organisation som erkänner och belönar hållbara fiskemetoder. MSC-certifieringen innebär att räkorna har fångats på ett sätt som säkerställer fiskbeståndens långsiktiga överlevnad utan att skada de ekosystem där de lever. Genom att välja MSC-certifierade räkor, bidrar konsumenterna inte bara till en mer hållbar livsmedelsproduktion, men de kan också vara säkra på att de stödjer fiskeindustrier som aktivt arbetar för att minska sin miljöpåverkan och skydda haven för framtida generationer. Det är ett ansvarsfullt val för den miljömedvetna konsumenten som värdesätter hållbarhet lika högt som kvalitet och smak. Många av våra räkor går under certifieringen.

En smak som inspirerar

Räkors universella attraktionskraft ligger inte bara i deras delikata och distinkta smak, utan också deras förmåga att ta upp och komplettera en mängd olika smaker och ingredienser. De kan enkelt bli huvudingrediensen i rätter som räkpasta, paella, räkmackor och eleganta sallader eller som huvudrollen i traditionella rätter från hela världen som thai räkcurry eller den klassiska svenska räkmackan.

Genom att välja våra frysta räkor får du inte bara en produkt av högsta kvalitet, utan du bidrar också till en mer hållbar och ansvarsfull konsumtion av havets resurser. Upptäck vår breda sortiment där vi erbjuder allt från den populära gambas-räkan till olika scampiräkor. Frysta, skyddande, förpackade och redo att avnjutas.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen