• Snabba leveranser i hela Sverige - Fri frakt över 995 kr 

Sashimi

Här hittar du ett omfattande urval av sashimi av högsta kvalitet. Vi är stolta över att erbjuda en mångfald av färsk, noga utvald fisk som passar som sashimi, alltså fisk som kan ätas rå. Utforska vårt sortiment nedan och upptäck den subtila njutningen av sashimi. Observera att all fisk levereras färskfrusen för bästa upplevelse och kvalité.

 

Information om Sashimi

Sashimi är en delikat japansk rätt som erbjuder en subtil och sofistikerad smakupplevelse för matälskare runt om i världen. Med sitt fokus på färsk, rå fisk av hög kvalitet, som hyllar råvarans naturliga smaker och texturer.

Sashimi består främst av färsk rå fisk som skivas tunt och serveras utan ris, till skillnad från sushi. Den här traditionella japanska rätten betonar råvarans kvalitet och presenterar den på ett elegant sätt som tilltalar både ögat och smaklökarna. Våga testa!

Hälsofördelar med sashimi

  • Rik på Omega-3 - Sashimi, som endast består av färsk, rå fisk, är en utmärkt källa till omega-3-fettsyror, vilket främjar hjärthälsa och kan minska risken för sjukdomar.
  • Lågt kaloriinnehåll - Sashimi är naturligt låg i kalorier och fetter, vilket gör det till ett lättare alternativ för dem som vill ha en hälsosam och balanserad kost.
  • Hög proteinhalt - Fisk, som är huvudingrediensen i sashimi, är rik på högkvalitativt protein, vilket är viktigt för muskeluppbyggnad och återhämtning.
  • Näringsrika vitaminer och mineraler - fisk i sashimi-form innehåller också en mängd olika näringsämnen, inklusive vitaminer som vitamin D och B12, samt mineraler som järn och selen, som alla bidrar till en övergripande god hälsa.

 

Hantering och tillagning av Sashimi

För att njuta av sashimi på sitt bästa sätt är det avgörande att använda färsk fisk av högsta kvalitet. Fisken ska vara noga utvald med kunskap om hur fisk i rå form bör hanteras. Från oss kommer den i bästa skick, färskt frusen och redo att hanteras och ätas. 

När man skivar upp sashimi ska den göras med precision för att säkerställa en jämn och smakfull presentation. Det blir en viktig del i hela upplevelsen! 

Här är några förslag på hur man kan äta sashimi:

-Traditionellt sätt:

Servera sashimi på en ren tallrik eller ett fat utan ris. Lägg ut de tunna skivorna av fisk snyggt och servera dem med färsk ingefära, wasabi och sojasås på sidan. Ta en bit av sashimi, doppa lätt i sojasås blandad med lite wasabi och njut av den rena och friska smaken av färsk rå fisk.

-Sashimi Bowl:

För en mer fyllig måltid kan du lägga sashimiskivorna ovanpå en bädd av salladsblad eller sushiris. Toppa med avokado, gurka, rädisor eller andra grönsaker efter eget val. Ringla lite sojasås och sesamolja över toppen för extra smak.

-Sashimi Rullar:

Använd sashimiskivorna som fyllning för sushi eller rullar. Lägg sashimi i mitten av ett noriark och rulla försiktigt ihop med ris, grönsaker och kanske lite avokado. Skär rullen i bitar och servera med sojasås och wasabi.

-Sashimi Tapas:

Skapa en sashimitallrik med olika typer av fisk och skapa en tapasupplevelse. Kombinera sashimi med andra små aptitretare som edamamebönor, seaweed salad eller picklade grönsaker för en varierad smakupplevelse.

-Sashimi Sallad:

Skär sashimiskivorna i mindre bitar och lägg dem över en blandad sallad av färska grönsaker och örter. Toppa med en lätt dressing av sojasås, sesamolja och limejuice för en hälsosam och läcker måltid.

Utforska förtrollningen av sashimi och låt dess subtila smaker och eleganta presentation föra dig på en härlig resa till Japan och bortom. Med sina hälsosamma fördelar och utsökta smaker är sashimi en högaktuell rätt som passar för många.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen