Svensk hel Gädda från Mälaren
Gädda är en av de största sötvattensfiskarna som finns i våra svenska vatten. Den kännetecknas av sin långa, smala kropp med gröngulaktig till olivbrun färg, samt sitt karakteristiska stora huvud och vassa tänder. Gäddan är en rovfisk som lever främst av andra mindre fiskar, grodor och smådjur. Den trivs i sjöar, vattendrag och träsk där det finns gott om gömställen bland vass eller vegetation. Gäddan är en populär sportfisk och anses av många som en utmärkt matfisk med fast och vit kött.


Information
Svensk hel Gädda
Fiskad i Mälaren
Hel och urtagen
Fryst och singel vaccumerad
Hållbarhet: 24 månader
Gädda
Gädda är en av de största sötvattensfiskarna som finns i våra svenska vatten. Den kännetecknas av sin långa, smala kropp med gröngulaktig till olivbrun färg, samt sitt karakteristiska stora huvud och vassa tänder. Gäddan är en rovfisk som lever främst av andra mindre fiskar, grodor och smådjur. Den trivs i sjöar, vattendrag och träsk där det finns gott om gömställen bland vass eller vegetation. Gäddan är en populär sportfisk och anses av många som en utmärkt matfisk med fast och vit kött.
Tillagning
Att tillaga en hel gädda kan vara en spännande utmaning, men det kan ge en fantastisk smakupplevelse! Här är några tips för att tillaga en hel gädda:
1. Förbered gäddan genom att rensa den och skölja den noggrant.
2. För att behålla saftigheten och smaken i fisken kan du fylla buken på gäddan med örter, citronskivor, lök och andra kryddor som du gillar.
3. En klassisk metod är att tillaga gäddan i ugnen. Du kan pensla den med smör eller olja och krydda med salt, peppar och örter innan du tillagar den.
4. Anpassa tillagningstiden beroende på gäddans storlek. En hel gädda tar ungefär 20-30 minuter att tillaga i ugnen på cirka 175-200 grader Celsius.
5. Ett annat alternativ är att grilla gäddan hel. Använd aluminiumfolie för att skydda fisken från att brännas och vänd den regelbundet för jämn tillagning.
6. Servera den helstekta gäddan med en fräsch sallad, nykokt potatis och en god sås för en komplett måltid.
Att tillaga en hel gädda kan vara en rolig och spännande upplevelse som garanterat imponerar dina gäster med både smak och presentation!