Torskfilé med skinn, Nutaaq
Nutaaq-torsken bjuder på en exceptionell smakupplevelse med sitt fräscha, ljusa och delikata kött, hämtat från de finaste atlanttorskarna i Grönlands iskalla vatten. De kalla temperaturerna gör att torsken växer långsamt, vilket ger den gott om tid att utveckla en fyllig och nyanserad smak.
Under säsong fångas Nutaaq-torsken varsamt i nät av lokala fiskare. Den levande fisken transporteras sedan direkt till Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq, där den bearbetas och fryses inom två timmar efter fångst.
Nutaaq-torskens fasta, saftiga kött har en mild umamismak och en subtil sötma. Vid tillagning delar sig köttet i vackra, snövita lameller. Med sin höga proteinhalt och låga fetthalt är Nutaaq-torsken ett näringsrikt och hälsosamt val för varje måltid.
Låt dig njuta av en torsk av högsta kvalitet – en smakupplevelse utöver det vanliga!


Information
Torskfilé med skinn Nutaaq
Fryst
Storlek: 225-450 g
Latin: Gadus Morhua
Fångstområde: Grönland
Hållbarhet: 24 månader
Tilllagningstips
För att tillaga torskfilè på bästa sätt, är det viktigt att inte överkoka eller översteka fisken, eftersom den kan bli torr och smaklös. Enkla tillagningstips inkluderar att steka torskfilè i smör eller olivolja i cirka 3-4 minuter på varje sida eller baka den i ugnen på låg värme 100-125 grader till du uppnår en innertemperatur mellan 52-56 grader. Torsk är också en fisk som håller länge i frysen, eftersom den har ett magert kött.
Näringsvärde
Tillagningsstatus: | Ej tillagad |
---|
Basmängd: | Per 100 gr |
---|
Energi: | 306 kJ |
---|
Energi: | 72 kcal |
---|
Fett: | 0,6 g |
---|
- Varav mättat fett: | 0,1 g |
---|
Kolhydrat: | 0,5 g |
---|
- Varav sockerarter: | 0,5 g |
---|
Protein: | 17 g |
---|
Salt: | 0,23 g |
---|
Fiber: | 0 g |
---|