Ansjovis Grabbestads ABBA 450g
Ansjovis är en liten fiskart som finns främst i havet, särskilt i Medelhavet och Atlanten. Den har en silverfärgad kropp och anses vara en delikatess i många matkulturer.
Ansjovis används ofta konserverad, antingen i saltlag eller olja, och är populär som ingrediens i olika maträtter. Den kan användas som pålägg på smörgåsar eller som ingrediens i pastarätter och sallader. Dess salta smak ger en dimension av umami till maten och används ofta för att höja smaken i olika rätter.
Ansjovis är rik på omega-3-fettsyror, vitaminer och mineraler, vilket gör den näringsrik. Den har också en hög halt av protein. Det är viktigt att notera att ansjovis kan vara en allergen för vissa personer och det är därför viktigt att vara medveten om eventuella allergier innan man inkluderar ansjovis i kosten.
Ansjovis en liten fisk med en distinkt salt smak, som används som en delikatess och smaksättare i många maträtter och är näringsrik med omega-3-fettsyror, vitaminer och mineraler.
Information
Producerad: Polen
Hållbarhet: 12 månader
Förvaring: Kylvara. Förvaras vid högst +8°C
Ingredienser
Hel ANSJOVIS beredd av SKARPSILL, socker, salt, konserveringsmedel (natriumbensoat), kryddor (bl. a. muskotblomma, kanel) och kryddextrakt.
Innehållsförteckning
100g |
---|
Energi | 850 kJ |
Energi kcal | 200 kcal |
Fett | 13 g |
varav mättat fett | 4.7 g |
varav enkelomättat fett | 4.4 g |
varav fleromättat fett | 4.1 g |
Kolhydrat | 11 g |
varav sockerarter | 9.4 g |
Protein | 10 g |
Salt | 10 g |
EPA + DHA | 3.0 g |
Omega 3 | 3.3 g |