Strömmingfilè - MSC - 2 kg
Goda strömmingfiléer är en klassisk och omtyckt delikatess i svenska köket. Strömming är en fet fisk som är rik på omega-3-fettsyror och har en distinkt smak. Filéerna är mjuka och saftiga, vilket gör dem perfekta att tillaga på olika sätt.
För att få fram de goda smakerna i strömmingfiléer kan man först marinera dem med exempelvis salt, socker och ättika i några timmar. Sedan kan man panera dem i mjöl eller ströbröd och steka dem i smör tills de får en gyllene färg och blir genomstekta.
Information
Strömmingfilè
Fiskad i Nordsjön, Norge
MSC-märkt för ett hållbart fiske
Hållbarhet: 12 månader
Storlek: 30/60 g fileèr
Förpackning: 2 kg
Strömming
Strömming är en populär fisk i Sverige som ofta serveras i form av inlagd eller stekt strömming. En fisk som är rik på protein och omega-3-fettsyror och är därför en hälsosam maträtt. Inlagd strömming är en klassisk svensk rätt som ofta serveras med potatis och gräddfil. Stekt strömming är också en god och enkel rätt som kan serveras med potatismos och lingonsylt. Strömming är en mångsidig fisk som kan lagas på många olika sätt och är en viktig del av den svenska matkulturen.
Vad betyder MSC?
MSC står för Marine Stewardship Council och är en organisation som arbetar för att främja hållbart fiske. MSC-märkning på torsk betyder att fisken har fångats på ett ansvarsfullt sätt och att fisket har minimal påverkan på den marina miljön. MSC-märkning är ett sätt att hjälpa konsumenter att göra medvetna val när det gäller fisk och skaldjur, och att stödja hållbart fiske runt om i världen.