Sejryggfilé - MSC - 2 kg
Goda sejryggfiléer är en delikatess som erbjuder en fantastisk smakupplevelse. Denna fisk är känd för sin mörhet och milda smak. Genom att tillaga filéerna på rätt sätt kan man bevara deras saftighet och smälta i munnen-konsistens.
Information
Sejryggfilé
Skinnfri och benfri
MSC-märkt
160/180 g fileèr
Fiskad: Nordatlanten
Hållbarhet: 24 månader
Fryst
Latin: Pollachius vårens
Förpackning: 2 kg
Sej
Sej fångas i Nordatlantens iskalla, rena vatten, där den långsamt utvecklar sin milda och något söta smak med mycket umami. Köttet är benvitt till rosa och har en fast och saftig konsistens som blir vackert snövitt och köttet delas i stora, fina lameller när det tillagas. Sej har ett naturligt högt innehåll av protein och jod.
Ryggbiten skärs ut från filéns ryggdel, vilket också är den tjockaste och magraste delen. Ryggbitar från sej är enhetliga i storlek och form, vilket gör dem perfekta för portionsservering.