Abborrefilé från Hjälmaren - 1 kg
Abborren är en av våra mest älskade insjöfiskar och Hjälmaren är känt för sina fina abborrbestånd. Med en mild och delikat smak är abborrefilé perfekt för den som uppskattar färskt och näringsrikt fiskkött. En fisk som är fantastiskt god att bara steka i smör.
✔ Fri från Antibiotika
✔ Hållbara bestånd
✔ Spårbart ursprung
Information
Abborrefilè
Benfria filèer med skinn. Styckfrysta
Storlek: 60-120g filèer
Latinskt namn: Perca fluviatilis
Fångstområde: Fiskad i Hjälmaren
Producerad: I Sverige
Förvaring: Djupfryst vara, -18°C eller kallare. Upptinad vara bör ej omfrysas, förvaras max 2 dagar vid 0-4°C
Hållbarhet: 24 månader
Abborre
Abborre är en sötvattenfisk som är vanlig i svenska sjöar och vattendrag.
Dess kött är vitt och fast med en mild smak.
Tillagning
För att tillaga abborrefilè kan du steka den i smör eller olja på medelhög värme tills den är genomstekt. Abborre är god att servera med en sås på gräddfil, dill och citron. Smörstekt abborre, det är magiskt gott.