Havtornsbär
Havtorn är en liten, orange frukt som växer på taggiga buskar. De är söta och sura och har en unik smak som är svår att förväxla med något annat. Havtorn är också rika på vitaminer och mineraler, inklusive C-vitaminer och järn. Havtornbär kan användas i allt från saft och sylt till bakverk och desserter. De kan också användas som en ingrediens i smoothies och andra hälsosamma drycker.
Information
Levereras fryst
Hållbarhet: 12 månader
Här är några tips på hur du kan använda dem:
1. Sylt eller marmelad: Havtornsbär passar perfekt att göra sylt eller marmelad av. Koka dem med socker och vatten eller saft för att få fram en härligt söt och syrlig smak. Använd sylten/marmeladen på smörgåsar, pannkakor eller som fyllning i bakverk.
2. Saft eller juice: Pressa havtornsbären för att få fram en frisk och syrlig saft eller juice. Blanda den med vatten och ev. lite sötning för att få en uppfriskande dryck.
3. Marinerade rätter: Havtornsbär kan användas för att ge en frisk och syrlig smak till marinader. Blanda bären med olja, vinäger och örter och använd som marinad till fisk eller kyckling.
4. Dessert: Havtornsbär kan användas som topping till glass, yoghurt eller pannacotta för att ge den en spännande och syrlig twist. Du kan också använda dem i olika efterrättsrecept som t.ex. pajer, crumbles eller cheesecake.
5. Baka med havtornsbär: Tillsätt havtornsbär i bröd, muffins eller kakor för att ge dem en frisk och syrlig smak. Du kan även använda dem som fyllning i bullar eller bakelser.