• Snabba leveranser i hela Sverige - Fri frakt över 995 kr 
Kampanj

Argentinsk rödräka

598 kr
Ord. 798 kr. Du sparar 200 kr (25%)
Finns i lager för omgående leverans
Finns ej i lagret
Endast få kvar i lagret (7 st)
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Argentinsk rödräka - 2 kg 

 

Argentinska rödräkor en en typ av räkor som kommer från Argentinas kust. De är större än vanliga räkor och har en rosa-rödaktig färg. Argentinska rödräkor är vanligtvis mer smakrika och fasta i konsistensen är vanliga räkor. Dom är kända för sin söta och milda smak.

 

 



Information

Argentinsk rödräka, tigerräka

Styckfrysta och storleks sorterade råa vildräkor med skal

Latinskt namn: Penaeus monodom

Produktionsmetod: Fiskad i Argentina, Vildfångad, Rå

Storlek: 10-20

Förpackning: 2 kg

Hållbarhet: 6-12 månader

 

 

Tillagning

En bra tillagningsmetod är att steka dom i olivolja och vitlök på hög värme tills det är rosa och genomstekta. Räkorna kan även grillas eller tillagas i ugnen. Servera med en sallad eller bröd.

 

Att tillaga argentinska rödräkor är en härlig upplevelse. Här är några enkla tips för att lyckas med tillagningen:

1. Först och främst behöver du skala räkorna och ta bort de svarta ådrorna på ryggen. Det kan vara lite mödosamt, men det är viktigt för att få räkorna att smaka så gott som möjligt.

2. Sedan kan du marinera räkorna i en olivolja-baserad marinad med färska örter, vitlök, citronsaft och lite salt och peppar. Låt räkorna marinera i kylskåpet i cirka 30 minuter för att låta smakerna blanda sig.

3. När räkorna har marineras är det dags att tillaga dem. Du kan använda en grillpanna eller grill för att få den autentiska argentinska grillsmaken. Pensla räkorna med lite olivolja och grilla dem i cirka 2-3 minuter på varje sida, tills de är genomstekta och rosa.

4. Under tiden du grillar räkorna kan du göra en enkel chimichurri-sås att servera till. Blanda ihop färska örter (såsom persilja och oregano), vitlök, rödlök, olivolja, vinäger, salt och peppar i en mixer eller matberedare.

5. Servera de grillade räkorna med chimichurri-sås på sidan. Du kan även servera dem med färsk citrus och en sallad eller något gott bröd. Kom ihåg att hålla koll på räkorna under grillningen, de tillagas snabbt och det är viktigt att de inte översteks för att behålla sin saftighet och smak.

Nu är det bara att njuta av dina argentinska rödräkor!




Artikelnummer:
20001

Andra köpte även

Produkten har blivit tillagd i varukorgen